dimecres, 24 de març del 2010

Neix un Cangur albí


Doncs, el diumenge vaig veure per la tele una notícia força curiosa.
Va nèixer un cangur albí en un parc natural del Regne Unit, tot i que els seus pares són absolutament normals, l'equip de veterinaris que atent en Joey (nom amb que el petit ha estat batejat) aseguren que es tracta d'un "retroces genètic", ja que l'albinisme, generalment es transmet de pares a fills.
De moment, no surt massa del marsupí (la bossa de la mare), però diuen els experts que es comença a aventurar sol. Els vetrinaris, també afirmen que es troba en un perfecte estat de salut.

Tot i que no és l'únic cangur albí que ha nascut, ja que al zoologic de Còrdoba en va nèixer un a l'ny 2006. Aquest cangur pertany a la raça dels wallabys, aquests petits cangurs no creixen més d'un metre i mig.

Segons diuen en tots dos casos es tracta d'una curiositat de la naturalesa, de la que es dóna un naixement entre 10.000, segons els experts.
Aquests cangurs al no tenir pigmentació (són de color blanc pur) mostren uns ulls de color vermell intens, és el color dels vasos sanguinis, cosa que impacta i resalta molt un color tan intens, enmig del blanc.

Ara, us faré una petita pinzellada de l'albinisme, en general (persones, animals, vegetals, etc):
L'albinisme és un transtorn genètic en què hi ha una absència congènita de pigmantació dels ulls, pell i pèl als éssers humans i animals, causat per una mutació en els gens. En els humans afectats, es caracteritza perquè tenen el pèl blanc, els ulls clars i la pell blanca lleugerament rosada. També es dóna en els vegetals, on manquen altres compostos com els carotens. És hereditari; apareix amb la combinació dels dos pares portadors del gen recessiu.
Els albins tenen una visió deficient i estan exposats a càncers de la pell si no es protegeixen del sol.
Us deixo el link de la notícia per si ho voleu mirar:
http://coroentertainment.blogspot.com/2010/03/nace-un-canguro-albino-en-un-parque.html

1 comentari: