dimarts, 16 de març del 2010

Científics en potència

He trobat un article d'allò més interessant en el suplement de la Vanguardia del dissabte dia 13 de març.
En aquest article tracten d'un estudi portat a terme amb nens, a veure com desenvolupen el seu pensament científic.
L'autor comença exposant que els adults tendim a etiquetar els nens com a persones crèdules que raonen segons el mecanisme del pensament màgic i fantàstic, però això no correspon a la veritat.
En un estudi dut a terme per les universitats de Harvard i Chicago, confirmen que la majoria de nens confien més en l'informació científica que en les idees espirituals (tot això té molt a veure amb l'ambient que rodeja el nen i, la cultura a la qual està imduïda la persona és bàsica en la composició del coneixement).
Els investigadors han pogut veure que els pares quan parlen de temes cinetífics amb els nens ho fan d'una manera que semblen totalment convençuts, com més explicar que la terra és rodona i no plana, que estan malalts perquè un virus els ha infectat, etc. En canvi, quan parlen de Déus, els adults tendeixen a fer proselitisme (és l'intent o esforç actiu de convertir a una o varies persones a una determinada causa o religió ), cosa que provoca dubtes en les ments infantils.
La majoria de nens des de petits comencen a qüestionar-se des del punt de vista logístic l'existència dels Reis Mags, per què a l'hivern fa fred i a l'estiu calor, el color del mar,....
Moltes aquests pensaments científics dels no els transmenten en forma de llenguatge, sinó mitjançant la manipulació d'objectes en els seus jocs i, realitzant petits experiments que posen a prova les seves teories sobre la realitat.
Per tant, segons la opinió dels directors de l'investigació, hauríem d'intentar desarrotllar aquesta capacitat científica dels nens, enlloc de mirar-los i tractar-los a criatures.

Crec que els directors tenen tota la raó del món i qui sap, potser d'aquí poden sortir gran genis!!!!

Aquí us deixo de les dues pàgines que ocupa l'article, és molt interessant de debó, també hi ha l'explicació de tres nens que dugueren a terme el seu experiment amb èxit.

http://www.lavanguardia.es/premium/publica/publica?COMPID=53898342570&ID_PAGINA=3746&ID_FORMATO=9&PAGINACIO=&dummy=dummy?urlback=http%3A%2F%2Fwww.lavanguardia.es%2Fpremium%2Fpublica%2Fpublica%3FCOMPID%3D53898342570%26ID_PAGINA%3D3744%26ID_FORMATO%3D9

http://www.lavanguardia.es/free/edicionimpresa/res/20100313/53898348126.html?urlback=http://www.lavanguardia.es/premium/edicionimpresa/20100313/53898348126.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada