dilluns, 5 d’abril del 2010

El pa i el verí


Es tracta d'un article que ha sortit publicat al magazine de la vanguardia del diumenge 4 d'abril del 2010.

Es tracta d'un article que titulat el pa i el verí que tracta de la ciutat de la Oroya un poble oblidat situat a 3800 metres d'altitud en els Andes peruans.

Aquest poble porta dècades suportant la contaminació de plom i d'altres metalls pesants, com ara arsènic, cadmi, etc. Aquests metalls impregnent la terra, l'aire i l'aigua del poble. Allà, la majoria de menors de 6 anys, per a no dir tots, tenen un nivell de plom en sang que triplica el nivell considerat com a tòxic segons la OMS.

Ara amb el problema de la crisi, la situació dels oroyns s'està agreujant, ja que abans de la crisi la demanada de la metalls era constant i l'empresa Doe Run estaba ultimant un pla d'inversió medioambiental.

Aquests nivells de plom sobretot provoquen greus problemes de salut, sobretot als infants, problemes de desarrollament físic, danys al sistema nerviós, anemia, etc.

El que passa és la majoria d'oroyins treballa a la fàbrica Doe Run, per això els dóna el pa, però també el verí.

Lima, està situada molt a prop de La Oroya ofereix un tractament a uns 70 oroyins molt afectats per la contaminació medioambiental de forma gratuïta, la majoria d'assistens són menors de sis anys. Però, moltes famílies força pobres no assisteixen a aquestes ajudes a l'espera de que algun dia hi hagi indemnitzacions i, clar com més plom en sang més diners.

Això, ho trobeu bé???? Jo personalment ho trobo molt impactant, com pot haver-hi 35000 persones visquen en aquestes condicions.


Us envio el link de la notícia perquè us la podeu llegir tota,

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada